-
Το κεφάλι μοσχαριού γίνεται ολόκληρο στο φούρνο (λαδόκολλα).
Γλώσσα και Μάγουλα: Τεμάχια του κεφαλιού, ιδανικά για βραστό, στιφάδο ή κοκκινιστό.
-
τεμάχιο με κόκαλο ιδανικό για σούπες ή κοκκινιστά.
-
Λαιμός (ελιά): Με κόκαλο ή χωρίς, κατάλληλο για σούπες ή κοκκινιστό, κιμά ή και ψητό φούρνου.
-
Οι πρώτες μπριζόλες ιδανικές για ψήσιμο στη σχάρα ή στο γκριλ, όπως επίσης και στην κουζίνα.
-
Το μπούτι περιλαμβάνει τα εξής:
ΝουάΣτρογγυλόΚιλότοΤράνςΟυρά
-
Πλούσιο σε κολλαγόνο. Ιδανικό για σούπες και κοκκινιστό.
-
κομμάτι κατάλληλο για ψητό φούρνου, κοκκινιστό και για κιμά.
Σπαλομήτα ή Βασιλοπούλα: κομμάτι της σπάλας άπαχο, πολύ τρυφερό. Ιδανικό για λεμονάτο, ψητά κατσαρόλας ή γάστρα. Χτένι: κομμάτι της σπάλας δίπλα στην πλάτη, πολύ μαλακό, για κοκκινιστό, σούπες, λεμονάτο και ψητό φούρνου.
-
Σπαλομπριζόλες: Οι μπριζόλες (σταυλίσιες) που βρίσκονται μετά το λαιμό, ιδανικές για φούρνο, σχάρα ή γκριλ (εξαιρετικά μαλακές).
Καπάκι: Bρίσκεται πάνω από τις σπαλομπριζόλες και προορίζεται για βραστό ή κιμά.
-
Φιλέτο: καταπληκτικό κομμάτι για ψητό στη σχάρα, ζουμερό και νόστιμο. Κόντρα φιλέτο: Μπριζόλα κόντρα με το φιλέτο ή T-bone στέικ. Ιδανικό για ψητό σχάρας ή φούρνου, ψητό κατσαρόλας, όπως επίσης και για γκριλ ή τηγάνι. Το κομμάτι αυτό πωλείται και χωρίς το φιλέτο ή και χωρίς κόκαλο.
-
Τα εντόσθια περιλαμβάνουν:
Συκώτι: πλούσιο σε σίδηρο, ιδανικό για ψητό, τηγανιτό ή στιφάδο.
Καρδιά: Η καρδιά μοσχαριού μπορεί να γίνει βραστή ή τηγανιτή.
Κοιλιά (πατσά): Ιδανικό για βραστό ή κοκκινιστό.
-
Πλευρά: ψήνονται ολόκληρα ή κομμάτια, εξαιρετικά για ψητό.
Στηθοπλευρές: (σιδηρόδρομος) κομμάτι με κόκαλο ιδανικό για σούπες, κοκκινιστά ή γιουβέτσι στο φούρνο.
-
Λάπα: (κοιλιά) κατάλληλο κρέας για κιμά.
-
Ιδανικά για σούπες.
-
Ιδανική για σούπες, στιφάδο ή κοκκινιστό, πολύ μαλακό κομμάτι γι' αυτούς που ξέρουν.